In 5 privébijeenkomsten van 2,5 uur, word je samen met je (geboorte)partner voorbereid om vanuit vertrouwen en liefde je baby een zachte landing en liefdevolle start te geven. Als een baby vanuit vertrouwen in een liefdevolle sfeer geboren wordt, heeft dat een positieve impact op de rest van het leven en is de bril waarmee naar de wereld wordt gekeken ingekleurd met ontspanning, zelfvertrouwen en verbondenheid. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerd docent®.
Het meest ideale moment om te starten is tussen de 16 en 32 weken van de zwangerschap. Natuurlijk ben je eerder ook welkom en kunnen we bekijken wat er mogelijk is op een later moment dan 32 weken!

Wat ga je onder andere leren:

  • Krachtige technieken voor diepe ontspanning, zodat je lichaam optimaal kan functioneren
  • Inzicht in wat de invloed van je gedachten is op lichamelijk processen
  • Effectieve ademhalingstechnieken, zodat hard persen niet nodig is
  • Speciale massagetechniek voor extra natuurlijke pijnstilling
  • Wat belangrijk is voor jou en je baby direct na de geboorte
  • Alles over de geboorte en het proces eromheen
  • Welke rol je partner kan vervullen voor optimaal teamwork
  • Hoe je de band met je baby kunt ondersteunen en versterken in de zwangerschap en na de geboorte
  • Hoe je een passend geboorteplan kunt maken en dat kunt bespreken met je zorgverlener
  • Praktische tips die je thuis, in het ziekenhuis of op een andere geboorteplek kunt inzetten

Les 1; Je geboortemindset

Tijdens deze les kijken we naar de invloed van onze cultuur op de geboorte, krijg je wetenschappelijke inzichten in wat de invloed van je gedachten is op lichamelijke processen en krijg je technieken aangeleerd die je kunt gebruiken om je mindset aan te passen aan wat je wenst.

Les2; Verliefd op je baby

Deze les gaat het over het klaarstomen van je lichaam en geest op de geboorte. We gaan in op de binding met je baby tijdens de zwangerschap, je leert een massagetechniek die bijdraagt aan een natuurlijke manier van pijnstilling (aanmaak van endorfine) en je krijgt oefeningen die te maken hebben met snelle ontspanning, effectieve ademhaling en fysieke oefeningen.

Les 3; Visualisatie en je ontspanning verdiepen

In deze les krijg je verschillende oefeningen te ervaren, zodat je kunt kiezen wat voor jou het fijnste voelt en daardoor het prettigst gaat werken tijdens de geboorte. Verder gaan we in op jullie geboortevoorkeuren en -wensen en hoe je die kunt beschrijven en bespreken. Tenslotte gaan we een speciale oefening doen om angsten los te laten, zodat niets je meer in de weg staat om vol vertrouwen naar de geboorte toe te leven.

Les 4; Alles rondom het geboorteproces

Tijdens deze les gaan we in op wat er gebeurt in je lichaam en met je baby, zodat je weet wat je kunt doen om de geboorte over te laten aan je lichaam en erin mee te bewegen met behulp van je ademhaling, ontspanning, houdingen en nog veel meer. Ook gaan we in op de rol en taken van de geboortepartner en hoe je een liefdevolle sfeer en intimiteit kunt creëren tijdens de geboorte.

Les 5; De finale, het perfecte ontwerp van de geboorte en de binding met je baby

In deze laatste les gaan we in op hoe het wonderbaarlijke proces van de geboortefase en de periode direct na de geboorte jou en je baby ondersteunen om een veilige en liefdevolle start te maken. We gaan in op wat helpt om een sterke band met je baby op te bouwen en op wat belangrijk is bij de eerste borstvoeding.