Mijn naam is Anne de Man – van den Groenendaal (1982) en vertel je graag meer over Hechte Ouders.
Toen ik samen met mijn man in blije verwachting was van onze lieve dochter Valérie (nov 2020) ben ik (misschien wel net zoals jij) op zoek gegaan naar wat er allemaal te halen valt rondom zwangerschap en geboorte. In het gigantische aanbod kwam ik van alles tegen. Ik vond het heerlijk om dingen op te zoeken en mezelf van veel informatie te voorzien, want ik was in verwachting! En dat wilde ik graag allemaal soepeltjes laten verlopen!
Je zou denken dat iedereen dat wil en dat is ook zo. Maar wat is nou soepeltjes? Wat betekent het een soepele zwangerschap en geboorte te hebben?
Na zoeken en rondkijken kwam ik al gauw tot de conclusie dat er veel aanbod is bij zwangerschapsbegeleiding en dat er veel mogelijk is in verschillende vormen. Nu kwam de volgende stap; zoeken naar een vorm die bij mij en mijn man past. Het aanbod varieert namelijk tussen stevig met beide benen op de grond blijven en zwevend in de wolken hangen. Daartussen zit heel veel nuance.
Mijn man en ik zijn beiden vrij nuchter, maar het wonder der natuur in de vorm van een aankomend nieuw leven heeft ons beiden ook wel laten zweven om het zo maar te zeggen.
Wat van belang was in onze eigen verwachting was vooral dat we zochten naar een ontspannen benadering voor ons beiden. Mijn man is iemand die ik niet gauw mee zie gaan naar een pufcursus (dat is voor mij overigens ook niks), of naar zwangerschapsgymnastiek. Zo kwamen we in onze zoektocht vervolgens uit bij HypnoBirthing® en ook hierin zijn veel aanbieders actief. Ik vond iemand die in de juiste richting een aantal technieken wist uit te leggen en dat beviel mij en mijn man heel goed. Op dat moment wist ik dat ik hierin ook verder wilde; ik vind het moeder-zijn en het mogen bijdragen aan een holistische kijk (mentaal, fysiek en gevoel) op de zwangerschap en geboorte, zodat meer baby’s een zachte landing krijgen op de wereld heerlijk om te doen.
Dankzij een zachte landing kan een gezonde hechting en allerlei andere belangrijke connecties worden gevormd.
Omdat hechting en liefde de start is van van je eigen relatie, is het doorgeven en uitbreiden ervan het mooiste cadeau dat je elkaar kunt geven. Nu er een kindje bij komt zal er een nieuwe relatie bijkomen en ga je samen als ouders aan de slag om deze relatie vorm te geven. Een goede start biedt dan voor iedereen een kans om te kunnen groeien in het leven.
Hierop is het idee ontstaan om Hechte Ouders op te richten, waarin ik belangrijke en leuke cursussen en trainingen kan geven die ondersteunend zijn bij alles wat bij het (aankomende) ouderschap komt kijken. Na het zelf ook volgen van de opleiding tot HypnoBirthing®docent kan ik nu aan jullie geven wat ik zelf ook graag wilde: een breed aanbod van verschillende dingen die mij en mijn partner helpen bij ons aankomend ouderschap. Ben je op zoek naar begeleiding hierbij meld je dan aan bij Hechte Ouders via ons contactformulier.

Liefs Anne